Allemaal Lesbisch

Allemaal Lesbisch

NTR zendt op 6 augustus om 22.45 uur op Nederland 3 de documentaire film Allemaal Lesbisch uit. Mildred Roethof maakte de film in samenwerking met stichting LetsBeOpen!, platform voor jonge lesbische vrouwen, en Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis.

Allemaal Lesbisch toont de onbekende wereld van jonge, ambitieuze lesbiennes in Nederland. Ze verlangen naar een leven waarin acceptatie van homoseksualiteit vanzelfsprekend is.

Als seksualiteit thuis niet bespreekbaar is, als homoseksualiteit uit den boze is, wat doe je dan wanneer je als jong meisje ontdekt dat je lesbisch bent? Want hoe houdt een streng-christelijk opgevoede boerendochter zich staande binnen haar kerkelijke leefomgeving die homoseksualiteit afwijst? Wat drijft een Amsterdams lesbisch icoon om zich in te zetten voor homo-emancipatie en om women only-feesten te organiseren? En hoe is het voor een uit Marokko gevluchte ex-moslima om altijd achterom te moeten kijken? Met welke beperkingen heeft een lesbische topvrouw in het bedrijfsleven te maken? Hoe stelt een lesbische gedragsdeskundige zich op tegenover haar cliënt, een lesbisch meisje met een verstandelijke beperking? Of, wat doet een fotomodel als ze opdrachten kan mislopen door openlijk lesbisch te zijn, terwijl de catwalk in Milaan en New York lonkt?

De lesbiennes in de film zijn allemaal sterke vrouwen. We zien hun liefde voor vrouwen, de worstelingen met sociale non-acceptatie, maar vooral hun ongekende wilskracht om een onbelemmerd en liefdevol leven voor zichzelf te creëren. Allemaal Lesbisch maakt de lesbienne anno 2011 zichtbaar in een samenleving waarin je als heteroseksueel over veel situaties nooit hoeft na te denken, maar waar je als lesbienne niet omheen kunt.

Camera: Mladen Vekic
Geluid: Lion Timmerman en Joris Schouten
Montage: Paul Tekenbroek en Juan Morales Calvo
Uitvoerend producent: Meike Koster
Producent: Bounce Media&TV

De film is mede mogelijk gemaakt met steun van SNS REAAL Fonds, Gemeente Amsterdam, Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit en K.F. Hein Fonds.

BIOSCOOP AMSTERDAM GAY PRIDE, 4 en 5 augustus 2011
Tijdens Amsterdam Gay Pride 2011 wordt de film ook in de bioscoop vertoond. (De première op 4 augustus  is op uitnodiging.)
Kaarten voor de extra voorstelling op vrijdag 5 augustus in bioscoop Cinecenter kun je reserveren via 020-623 66 15 (cinecenter.nl).

* Besloten première: donderdag 4 augustus, 19.00 uur. Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4 in Amsterdam (Cultuurpark Westergasfabriek). OP UITNODIGING – WE ZITTEN HELEMAAL VOL


* Extra voorstelling: vrijdag 5 augustus, 19.00 uur. Bioscoop Cinecenter, Lijnbaansgracht 236 in Amsterdam. Reserveer tijdig: 020-623 66 15. cinecenter.nl


SOCIAL MEDIA
Deel de film en jou mening met je vrienden en met ons.
Twitter: @BounceMediaTV of  @midredroethof onze tag is #AllemaalLesbisch
Facebook: http://www.facebook.com/AllemaalLesbisch

Gepost op: 08/07/2011 12:09
Categorie: Documentaires, Nieuws, Pers, Televisie, Werk