Getto Champs afl 4:

In Khayelitsha, een van de grootste krottenwijken van Zuid-Afrika, dromen veel jongens van een glansrijke voetbalcarrière. Zo hopen ze te ontsnappen aan de armoede en alle ellende van dien. Maar hoe houden jonge voetbaltalenten zich staande terwijl de kans bestaat dat vaders, moeders en familieleden overlijden aan aids en vriendjes aan de drugs zijn en zich liever bezighouden met criminaliteit? En er niet of nauwelijks behoorlijke voetbalfaciliteiten zijn?

In deze laatste aflevering van Getto Champs volgen Roethof en Uslu, Timbalethu, een 14-jarig jochie dat maar een ding wil: topvoetballer worden. En de 27-jarige semi-profvoetballer Wandisille, wiens voetbaldroom uit elkaar is gespat. Afglijden naar criminaliteit was voor hem niet te voorkomen/vermijden.

Als straks na 11 juli het vuvuzulagetoeter wegsterft en de duizenden supporters langzaam weer terugkeren naar hun alledaagse bestaan, zal de groeiende kloof tussen arm en rijk des te meer voelbaar zijn. Wie gaan dan de gigantische stadions vullen?

Gepost op: 07/12/2010 02:00
Categorie: Documentaires, Werk