mildred1

Kwestie van smaak

KIJKT

Als ik tijd heb, kijk ik graag documentaires van andere makers, bijvoorbeeld van Michael Moore. Die intrigeren mij omdat mede door hem het genre documentaire populair is geworden bij het grote publiek. En Louis Theroux heeft dat weer een beetje overgenomen. Deze mannen zijn niet per se voorbeelden voor mij, maar er zijn wel overeenkomsten in ons werk. Met name in de onderwerpkeuze.

LUISTERT

Jaren-80-muziek vind ik altijd wel gezellig als ik in de kroeg sta. Een beetje meeblèren met een borrel in mijn hand. Vroeger was ik fan van Tina Turner. Ik had posters en platen. Van Michael Jackson trouwens ook, hoor. Naar Tina Turner luister ik nog steeds graag, het liefst naar de wat minder grote hits. Ze is een heel sterke vrouw met een interessant levensverhaal; haar passie, haar gekte, haar zíjn!

LEEST

Een prachtig boek vond ik Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay. Toen ik dat las op het strand, moest ik wel mijn ‘enorme’ zonnebril ophouden, anders zag je de tranen over mijn wangen rollen. Als ik op vakantie ben, probeer ik ‘het lezen’ heel erg in te halen. Voor mijn werk moet ik soms flinke onderzoeken doornemen en dan kom ik weinig toe aan het lezen van mooie boeken.

BEZOEKT

Mmm… ook daar kom ik te weinig aan toe. Wat ik het liefst doe? Ik werk het liefst! Dat is denk ik de gekte van het medialandschap. Als ik wél even tijd over heb, vind ik het eigenlijk het fijnst om een beetje thuis te cocoonen. Even lekker een boek lezen of een film kijken…

SURFT

Kijkcijfers vind ik interessant. Van documentaires bijvoorbeeld. Wat ze doen en op welke tijdstippen. Neem nou die documentaire over Yuri van Gelder, een tijdje geleden. Dat verbaast me dan eigenlijk. ‘Maar’ iets van 500.000 mensen hebben daarnaar gekeken. Als je kijkt naar die gekte eromheen! Dan denk ik: die gekte zat in de media, niet in het publiek. Anders zouden er anderhalf miljoen mensen naar kijken.

Gepost op: 17/11/2010 04:18
Categorie: Pers