Mladen en Mildred aan t werk

Mildred Roethof, programmamaakster en creatief manager

Mildred is al bijna twintig jaar actief in de televisiewereld. Als documentaire en programmamaakster heeft zij ruime ervaring op het gebied van redactie, verslaggeving, itemregie, meercameraregie, eindmontage en eindredactie.

Mildred Roethof is de motor en creatieve drijfkracht achter Bounce Media&TV. Ze is programmamaakster pur sang. Gedreven door passie maakt Mildred Roethof indringende documentaires en eigenwijze journalistieke tv-reportages.
Jongeren aan de onderkant van de maatschappij, rechtvaardigheid, integratie, clichés die geen cliché zijn, bijzondere mensen die succesvol zijn maar soms ook op de rand van de afgrond hebben gebalanceerd, staan in veel gevallen centraal in haar films.

Voorbeelden hiervan zijn door omroep NTR uitgezonden tv-reeksen als Rauw & Puur en Getto Champs, alsook de documentaires Aids-Avenue en De Schaduwzijde van het Paradijs, Corrigerende Verkrachting, waarvoor Mildred veertig dagen in de getto Khayelitsha in Zuid Afrika verbleef. Ze maakte The Bloods, over de gelijknamige jeugdbende, en de documentaire De Radikalen over rapper Heinek’n, die symbool staat voor hangjongeren in achterstandswijken. In Alles voor de Bal (KRO) onderzocht Mildred  wat het geheim van succes is van jonge profvoetballers. Last but not least, de spraakmakende documentaire Sex Sells, waarbij Mildred antwoord op de vraag wilde in hoeverre jongeren seks als ruilmiddel gebruiken, het fenomeen ‘breezerseks’ echt speelt en of seks in kelderboxen werkelijk plaatsvindt.

Eind 2010 rondde ze een portret voor Vals Plat af (NTR) en gaf ze een workshop in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken. Onlangs maakte Mildred Roethof de documentaire film over lesbische zichtbaarheid onder de titel Allemaal Lesbisch,
die de NTR op zaterdag 6 augustus om 22.55 uur op Nederland 3 uitzond. Allemaal Lesbisch toont de onbekende wereld van jonge, ambitieuze lesbiennes in Nederland.

Gepost op: 05/06/2011 05:43
Categorie: Algemeen, Mensen, Over Ons