Saxion

Saxion

Bijzonder actief

Met vestigingen in Deventer, Enschede en Apeldoorn en ruim 21.000 studenten is Saxion een van de grootste hogescholen van Nederland. Saxion biedt een zeer uitgebreid assortiment opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, nationaal en internationaal.

Saxion biedt een breed scala aan opleidingen met diverse varianten aan. Het onderwijs kan als hoogwaardig, innovatief en ondernemend gekarakteriseerd worden. Studenten studeren individueel in een ‘persoonlijke leerweg’.  Samenwerkingsverbanden met bedrijven, instellingen en overheden resulteren in onderwijs, dat nauw aansluit op de beroepspraktijk. Daarnaast wordt er momenteel een breed programma voor toegepast onderzoek ontwikkeld.

Toonaangevend in onderwijs

Binnen de huidige kennismaatschappij zijn individualisering en internationalisering van het studeren toonaangevende trends, die Saxion, als krachtige onderwijsorganisatie, vertaalt in de onderwijsopzet- en organisatie. Ook in de werving en selectie van studenten en de werkwijze van de organisatie komen deze trends tot uiting.

Aantrekkelijke leer- en leefomgeving

Studenten en personeel van Saxion hebben een streepje voor. Zowel in Deventer als Enschede genieten zij een inspirerende leer- en werkomgeving. Beide hogescholen zijn gehuisvest in nieuwe gebouwen, vlakbij station en binnenstad. In combinatie met de middelgrote studentensteden Deventer en Enschede staat studeren of werken bij Saxion garant voor uitgebreide woon,- cultuur-, sport- en uitgaansmogelijkheden.
De opleidingen Hoger Hotelonderwijs en Security Management (sept 2011) worden verzorgd op een sfeervolle locatie in het centrum van Apeldoorn.

Groot in verscheidenheid

Saxion wil de positieve effecten van grootschaligheid combineren met de voordelen van een kleinschalige onderwijsorganisatie. Daarom ontwikkelt Saxion zich tot een organisatie waarin de herkenbare identiteit en innovatieve kracht van de opleidingen de basis zijn. Een organisatie met een platte structuur en korte communicatielijnen, waarin opleidingen of clusters van sterk gelijkende opleidingen vrijuit kunnen opereren in een groter verband. Van de zijde van de ondersteunende diensten wordt gezorgd voor een professionele, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Thuis op alle markten

Saxion werkt samen met andere hogescholen aan een gezamenlijk, regionaal assortimentsbeleid. Centraal hierin staat het voor Oost Nederland meest gewenste palet aan hbo-opleidingen en de optimale spreiding daarvan. Voor overheden, bedrijven en zorg- en welzijnsorganisaties staat ‘Saxion Kennistransfer’ ter beschikking. Zij verzorgt toegepast onderzoek, bij – en nascholing en advisering op commerciële basis. De Kenniscentra van Saxion, waarin specialistische kennis van binnen en buiten de hogeschool wordt samengebracht, staan ten dienste van alle organisaties en bedrijven in de regio. Lectoren,verbonden aan de Kenniscentra zorgen voor de ontwikkeling van onderzoek en het gebruik van de daardoor verkregen kennis in het onderwijs.

web site: www.saxion.nl

Gepost op: 12/03/2010 01:08
Categorie: Opdrachtgevers