Workshop

Workshops op maat over probleemjongeren

Hoe kan men problemen met allochtone jongeren aanpakken? Wat werkt? Hoe communiceer je met deze jongeren? Wat doe je als op je op straat geïntimideerd wordt? Nemen ze je serieus?

Middels een workshop op maat waarin o.a.wordt gewerkt met filmfragmenten, stellingen en een simulatie van een straatcultuursituatie wordt  een interactieve ochtend / middag samengesteld. Dit alles om de doelgroep inzichten mee te geven en te stimuleren om na te denken en te ervaren hoe zij contact (zouden) maken met jongeren van de straat en met elkaar. Contact maken heeft meer kans van slagen als je verschillen tussen jezelf en de ander kunt (h)erkennen en respecteren in plaats van ze te negeren of bestrijden.

De documentaires over jongerencultuur van Mildred Roethof die zich veelal afspelen in achterstandswijken geven een indringend beeld over gedrag en denkwijze van de straatjeugd van nu. Door het intensief bevragen en ‘meelopen’ met de straatjeugd heeft Mildred Roethof in de praktijk ervaren wat ervoor nodig is contact te maken met groepen jongeren waar je ver van afstaat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.
Email: info@bouncemedia.tv

Gepost op: 30/11/2010 02:14
Categorie: Werk, Workshops